ozon tedavisi nedir

Ozon Tedavisi

Genellikle ozon tedavisi, bir çok rahatsızlığı ya da oluşan yaranın tedavisinde etkin bir biçimde tercih edilen, vücudunuza ozon gazı uygulanmasını ifade etmektedir. Bu ozon tedavisi bağışıklık sistemini güçlendirdiği için bulaşıcı hastalıkların önlenmesinde önemli koruyucu görevi taşımaktadır.  Tüm yaş gruplarına uygulanabilen bir tedavi yöntemidir. Hekim önerisi tarafından onaylanarak oluşan genel rahatsızlığın şifa bulma başarı oranını arttırmaktadır. Günlük yaşantımızda birden fazla hastalığın tedavisi için ozon tedavi yönteminden faydalanılmaktadır. Ozon tedavisinin sonucunda gerçekleşecek olan yan etkiler yok denilecek kadar azdır. Bağışıklık sistemini uyarmak amacıyla tıbbi hastalıklar veya oluşan rahatsızlıkları tedavi etmek kullanılır.

Özel Ankara Magnet Hastanesinde, Ozon Tedavisi Fizik Tedavi bölümümüzde uzman kontrolünde birimimizce yapılmaktadır. Alanında uzman doktorlarımız ile hijyen içerisinde şartlara uygun olarak gerçekleştirilmektedir. Özel Magnet Hastanesi ile Ozon Tedavisi birincil olarak çözüm alanı olmaktadır.

Ozon Tedavisinin Faydaları Nelerdir ?

  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücut direncini arttırır.
  • Oluşan kas rahatsızlıklarını ve eklem ağrılarını giderir.
  • Yüksek kan şekeri oluşumunu önler iyileştirir.
  • Kırmızı kan hücrelerinin oksijen taşıma seviyesini arttırır ve böylece dokulara giden kan akımı miktarı artar, damar ve lenflerdeki atıklar temizlenir.
  • Vücutta artan kan dolaşımı ile beraber cilt yenilenir canlılık kazanır.
  • Halsizlik, kronik yorgunluk, uykusuzluk, kas ağrıları, isteksizlik gibi belirtilerin ortadan kalkmasını destekler.
  • Beyin fonksiyonlarını ve hafızayı kontrol ederek güçlendirir.
  • Kireçlenme gibi oluşan rahatsızlıkları ortadan kaldırır.

Ozon Tedavisi Hangi Hastalıklar İçin Kullanılmaktadır ?

Ozon tedavisi tamamlayıcı bir yöntem olarak bilinmektedir.  Bir çok oluşan rahatsızlığı önlemek amacıyla tercih edilen bir yöntemdir. Ozon tedavi yöntemi başlıca kullanım alanları;

Dolaşım Bozuklukları : Ozon tedavisinin en sık kullanıldığı dolaşım bozukluğunda oluşan rahatsızlıktan dolayı kullanılan bir yöntemdir. Şeker hastası olan kişilerde yaygın olarak ortaya çıkan ayaklarda karıncalanma, uyuşma, üşüme ve ağrı gibi bir çok rahatsızlıklar hastalığın sebep olduğu dolaşım bozukluğu ile bilinmektedir. Oluşan bu rahatsızlıkları iyileştirmek amacıyla etkin bir rol oynamaktadır.

Kanser : Kanser hastalığında tamamlıyı yöntem olarak bilinen ozon tedavisi, bağışıklık sisteminin aktivasyonunu arttırarak destekte bulunur. Uygulama sonrasında ozon tedavisinin size sağlayacağı zindelik hali de kemoterapinin olumsuz etkilerinin giderilmesi konusunda katkı sağlamaktadır.

Bakteri ve Mantar Enfeksiyonları : Virüs, mantar ve bakterilerin üremesini engellediği için ozon tedavisi suların dezenfeksiyonunda kullanılmaktadır. Bir yandan virüs ve bakteri ile mücadele ederken bir yandan da bağışıklık sistemini güçlendirmekte etkilidir.

Göz Hastalıkları : Kişide ilerleyen yaşa bağlı olarak ortaya çıkan damarların yapısında bozulmalar, optik sinirler ve retinada genel hasarlara yol açmaktadır. Bu sebeple çeşitli göz hastalıklarını beraberinde getirmektedir. Yapılan araştırmalar sonucunda ozon tedavisi göz hastalıklarında ilerlemeyi önlediği öne sürülmektedir.

Ozon Tedavisi Nasıl Uygulanmaktadır ?

Uygulama hastalığa bağlı olarak, bir damar yolu yardımı ile belli miktarda kan alınıp, kapalı bir cam şişe içerisinde alınan kanın ozonlanıp tekrar kişiye verilmesi şeklinde gerçekleşmektedir. Bu tedaviye genel olarak majör ozon tedavisi denilmektedir. Halk arasında kan temizleme olarak bilinmektedir. Ozon tek başına kullanılmamalıdır, içerisine az miktarda oksijen karıştırılmalıdır. Ozonun hava ile temas etmemesi önemli noktalardan biridir. Tamamen kapalı, havasız, negatif basınçlı cam şişenin içerisine damar yolu yardımı ile 100 – 150 cc lik bir kan alınır. Alınan kan cam şişenin içerisinde muhafaza edilirken, bir yandan başka bir cam şişede ozon gazı antibakteriyel bir filtrelerden geçirilerek verilir. Genellikle alınan kan miktarı ile verilen ozon gazı birbirine eş değerdedir. Ozonlanmış kan 2 dakika boyunca yavaş yavaş sallanarak ozon gazının kan ile karışması beklenir. Tamamen karışan cam şişe ters çevrilerek cam şişenin dış ortamdaki havayı alması beklenir. Sonrasında oluşan hava kabarcıkları temizlenerek ozonlanmış kanın hastaya verilmesi süreci başlanır.  Uygulama yöntemleri şunlardır ;

  • Majör ozon ( Otohemoterapi ) : En yaygın kullanılan bir yöntemdir. Kişiden damar yolu yardımı ile 50 – 150 ml alınan kan ozon gazı ile karıştırılarak hastaya geri verilmesidir.
  • Minör ozon ( Otohemoterapi ) : Hastadan alınan 5 – 10 ml lik kan ozonlanarak kişiye kas içine enjekte edilmesi işlemidir.
  • Rektal uygulama : Ozon gazının rektal bölgeden püskürtme yöntemi ile yapılmasıdır. Bağırsak hastalığı olan kişilerde veya damar yolu açılamayan kişilerde sıkça tercih edilmektedir. Bu yöntem majör ozon kadar etkilidir. Uygulama sırasında hasta hiçbir ağrı sızı hissetmemektedir.
  • Torbalama : Genellikle ayaklarda ve bacaklarda diyabet hastalığına bağlı olarak gelişmektedir. Lokal olarak yapılacak olan bölgeye direk ozon gazının verildiği kapalı bir tedavi yöntemidir. Her türlü yara için uygulanabilmektedir.
  • Eklem ve Kas içine uygulama : Kas, iskelet sistemi rahatsızlıklarında örneğin; diz gibi eklemlere, ağrılı ve gergin kaslara uygun bir iğne ile belirlenen dozda ozon gazının eklem içerine enjekte edilmesi işlemidir.

Ozon tedavisi kimlere uygulanamaz ?

Ozon tedavisinin yasak olduğu uygulamalar oldukça sınırlıdır. Enzim eksikliği olan hastalara kesinlikle uygulanamaz. İleride derecede kansızlık ve kan hastalığı bulunan kişilere uygulanması uygun görülmemektedir.

Tedavisi yasak olan kişilerde görülen rahatsızlıkları sıralayacak olursak ;

  • Hamileler ( Gebeliğin ilk 3 –  4 ayı )
  • İlerlemiş kan hastalıkları ve kanda pıhtılaşma bozukluğu
  • Yüksek tansiyonu olan kişiler
  • Ozona alerjisi bulunan kişiler ve astım hastaları
  • Yeni geçirilmiş kalp krizi ve kontrol  altına alınamamış kalp, damar rahatsızlığı bulunan kişiler.

Bu  durumda kişide uygulama öncesi bazı laboratuvar analizler yapılarak durum belirlenmelidir.

Ozon ve Kalp Damar Hastalıkları : Kanın akışkanlık özelliğini arttıran ozon gazının damar genişleticiliği özelliği bulunmaktadır.Dokulara daha çok oksijen gitmesini sağlayan oksijen gazı hücrelerin beslenmesini arttırır.  Yaraların iltihaplanmasını engelleyerek yaraların iyileşmesini hızlandırır.

Ozon ve Akciğer Hastalıkları : Solunum yolu hastalıklarında,  astımın tedavisinde hava alışverişlerinin sağlanmasında v bunun gibi bir çok nefes problemi yaşayan kişilerde ozon tedavisi yoluyla tedavi edici olmaktadır.

Ozon ve Cilt Sağlığı : Ozon tedavisi cildin yenilenmesini uyarır. Kişide yaşlanma ve deride oluşan kırışıklık ile kendini göstermektedir. Ozon tedavisi ile cildin yenilenme, su tutma ve bağışıklık fonksiyonları düzeltilir. Bu tedavi ile cilt yapısı sağlıklı bir hal alır ve cilt yaşlanması yavaşlatılabilir.

En sık sorulan sorular ?

Ozon tedavisi sağlığa zararlı mıdır ?

Doğal bir dezenfektan olduğu için sağlık açısından herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Tabiki de her tıbbi bir yöntemin yan etkileri bulunmaktadır. Nadiren kısa süreli olarak hatalı doz seçiminden kaynaklanan olumsuz etkilerden çıkabilmektedir.

Ozon tedavisi kaç seans sürer ?

Tedavi kişiden kişiye ve uygulanan yönteme göre değişiklik göstermektedir. Hastanın yaşı, kilosu ve kullandığı ilaçlar göz önünde bulundurularak bununla beraber ortalama olarak 10 seansta bitmektedir.

Ozon tedavisi etkisini ne zaman gösterir ?

Hastalığın türüne bağlı olarak  uygulanan yöntem ile dozu ayarlanan ozonun sürekli bir etkisi bulunmamaktadır. Çoğu kişide haftada 2 defa uygulanmaktadır. 15 dakika  süren bu işlemden sonra kişi normal günlük hayatına dönebilir.

Yukarıya Kaydır
Canlı Yardım
Yardıma mı ihtiyacınız var?
Magnet Hastanesi
Merhaba
Bu gün size nasıl yardımcı olabiliriz?