Blefaroplasti - Göz Kapağı Ameliyatı

Blefaroplasti – Göz Kapağı Ameliyatı

Göz Kapağı Ameliyatı, gözün çevresinde oluşan torbalanma ve cilt sarkmalarını önlemek amacıyla yapılan bir ameliyattır. Yüz bölgesinde yer alan göz ve göz çevresi, toplumda günlük yaşantımızda ve kişisel ilişkilerimizde en çok dikkat çeken bölgedir. Kişinin yaşına bağlı olarak yaşlanma arttıkça göz kapağı ve çevresinde oluşan kırışıklıklar bazen genetik nedenler bazen de kaza sonucu oluşmaktadır.

Son zamanlarda çok sık yapılan Göz Kapağı Ameliyatı, en popüler estetik ameliyatı arasında yer almaktadır.

Göz Kapağı Ameliyatı hem erkeklere hem de kadınlara uygulanabilmektedir. Yüzde oluşan sarkma, kırışıklık artışları, torbalanma, üst kapak ve kaşlarda düşme, çizgilenme gibi belirtilerin Plastik Cerrahi Uzmanı tarafından yapılan düzeltilme işlemidir. Bunların yanı sıra güneş ışınlarına maruz kalma, aşırı sigara ve alkol kullanma, hava kirliliği gibi bir çok etkenler de yaşlanma süresini hızlandırmaktadır.

Özel Magnet Hastanesi olarak Blefaroplasti Ameliyatı Cerrahi başarıda ve olabilecek problemlerin en aza indirilmesinde önemli rol oynamaktadır. Alanında uzman doktorlarımız ile hijyen içerisinde şartlara uygun olarak gerçekleştirilmektedir. Özel Magnet Hastanesi ile Göz Kapağı Ameliyatı birincil olarak çözüm alanı olmaktadır.

Göz Kapağı Ameliyatı Kimlere Uygulanmaktadır?

Hasta muayeneye geldiğinde ilk olarak göz kapaklarında sarkma ve göz kapaklarında oluşan düşüklük derecesi değerlendirilir ve ona göre hastanın ameliyatlı veya ameliyatsız hangi şekilde tedaviye uygun olduğu karar verilmelidir.

 Üst göz kapağında oluşan ciltte sarkma, alt göz kapağında oluşan şişkinlik yada genel nedenler ile ortaya çıkan sorunların herhangi bir sebeple göz bölgesinde sarkma olanlar için tercih edilen bir ameliyattır.

Göz Kapağı Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Göz kapağı ameliyatı uygulaması zor olmayan, Cerrahi riski az olan bir ameliyattır. Ancak dikkatli muayene gerektiren bir ameliyattır. Genellikle genç yaştaki kişilerin tercih ettiği yöntemler arasında bulunmaktadır.

Öncelikli olarak hastanın göz kapaklarının muayenesi yapılmalı ve başka göz hastalığının olup olmadığı tespit edilmelidir. Hastanın sistemsel hastalıkları ve bunlar için kullandığı ilaçlar değerlendirilir. Ameliyat öncesi kişinin öncelikli olarak beklentileri öğrenilmelidir. Daha sonrasında hastaya ameliyat şeklini anlatmalıdır. Genel olarak yapılan Göz Kapağı Ameliyatı Lokal anestezi altında yapılmaktadır.  Ameliyat yaklaşık olarak 1 – 2 saat sürmektedir. Ameliyat sırasında hasta herhangi bir acı ve ağrı duymamaktadır. Hasta için ameliyat sırasında ilk olarak göz kapağındaki alt ve üst kapaklar çizilerek işaretlenir.

Ameliyat sırasında fazla dokuların çıkarılması, yağların alınması veya sarkan dokuların sıkıştırılması ile yapılan bu işlemler sonrası kesiler kapatılır ve ameliyata son verilir. Ameliyat sonrasında hastaya ilk 24 saat buz kompleksi uygulanmaktadır. Ameliyat Cerrahi yöntemlerle yapıldığından dolayı hastada oluşan dikiş izleri gizli kalmaktadır. Hasta ameliyat sonrasında göz kapaklarında yaklaşık olarak 10 gün boyunca hafif morluk ve şişlik hissedecektir.

gozkapak
Blefaroplasti - Göz Kapağı Ameliyatı 4

Göz Kapağı Ameliyatları Üst Göz ve Alt Göz Kapakları Ameliyatı olmak üzere ikiye ayrılır.

Alt Göz Kapağı Ameliyatı Nasıl Yapılır ?

Alt Göz Kapağında genel olarak alt kısımda oluşan sarkmalar, kırışmalar, torbalanmalar, gözde yorgunluk hissinin oluşumu nedenleriyle yapılabilen bir ameliyattır. Ameliyat yapılmadan önce hasta Cerrahi doktora görünerek oluşan torbalanmanın kaynağını, kapak – göz ilişkisini, alt kapağı stabilize eden yapıdaki gevşeklikler doktorunuzca değerlendirmeye alınmalı ve sonuç kararlaştırılmalıdır. Alt Göz Kapağı Ameliyatında genel olarak tercih edilen yöntem, ameliyatın anestezi ile yapılmasıdır. Bunun sebebi ise Alt Göz Kapağı 1 saatten fazla uzun süren bir müdahale gerektirmektedir. Daha derin bir bölgede çalışıldığı için hasta sağlığı ve konforu için tercih edilmelidir.

Üst Göz Kapağı Ameliyatı Nasıl Yapılır ?

Üst Göz Kapağı Ameliyatı kısaca bölgede bulunan fazla deri ve kas dokusunun kesilerek çıkarılması ile yapılmaktadır. Ağrısız bir ameliyattır. Ameliyat izi görülemez. Bunun sebebi ise açılan kesi göz kapağı katlanma çizgisi üzerinde yapılmaktadır. Göz kapağı ameliyatı yaptırmak isteyen hastalarımızın çoğu bu ameliyat sırasında Badem Göz Ameliyatı işlemi yapılmasını istemektedirler.

Göz Kapağı Ameliyatı Öncesi Nelere Dikkat Edilmelidir ?

  • Antibiyotik ve Aspirin gibi ilaçların ameliyat gününe yakın olarak 15 gün kullanılmaması önerilir. Çünkü Ameliyat sırasında kanama riskini arttırır. Eğer bir ağrınız bulunuyor ise parol gibi hafif ilaçlar tercih edebilirsiniz.
  • Sigara ve tütün kullanımına bir süre ara verilmelidir.
  • Ameliyat sürecinden önce ilk doktor kontrolüne geldiğinizde zaman en son ne zaman botoks yaptırdığınızı ( var ise ) doktorunuza bildirmeniz önerilmektedir.
  • Daha önce kullanılan herhangi bir ilaç varsa bunu doktorunuza bildirmelisiniz.

Göz Kapağı Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir ?

  • Ameliyat sonrası gözü yoran şeylerden kaçınmanız gerekmektedir.
  • Enfeksiyon kapma riskini azaltmak ve önlemek için makyaj yapımından bir süre uzak kalınmalıdır.
  • Yüzde şişlik oluşumu normal bir durumdur. Göz kapakların tamamen iyileşmesi 3 aydan fazla sürmektedir.
  • Bir yıla kadar oluşturulan kontrol ve randevularınızı aksatmamalısınız.
  • Gözlerinizi bir süre güneş ışınlarından korumalısınız. Bu süreç içerisinde güneş gözlüğü kullanmanız mümkündür.
  • Ameliyat  sonrası ciddi ağrılı bir süreç geçirmeyeceksiniz.
  • Hasta gözlerde yanma, yaşarma veya kuruluk hissedebilir.
  • Kişi bir hafta boyunca göze su değdirmemelidir.

Göz Kapağının Yaşlanma Belirtileri Nelerdir?

Cilt elastik bir yapıya sahip olduğu için bir süre sonra kişide genetik faktörler, yaş etkisi ve çersesel faktörler nedeniyle cilt zamanla elastik özelliğini kaybetmektedir. Cilt elastikiyet kaybını ortaya çıkardığı zaman yüz bölümünde ve göz kapaklarında fazla olan deri toplanmaya başlamaktadır. Bu sebeple hem üst göz kapağında ve alt göz kapağında yaşlanma belirtilerini ortaya çıkartmaktadır.

  • Göz altlarında oluşan renklenme ve torbalanma.
  • Kişide üst göz kapağının düşük olması.
  •  Göz kenarlarında oluşan kaz ayağı çizgileri.
  • Kişide yorgun bir yüz görünümünün oluşması.
  • Göz kapağında kırışıklık ve sarkmalar meydana gelmesi.

En Sık Sorulan Sorular ?

Ameliyat Sonrası İz Kalır mı?

Hastada ameliyat sonrası iz kalma ihtimali yoktur hatta sıfıra yakın diyebiliriz. Çünkü ameliyat gizli kesilerden yada cilt kesisi olmaksızın alanında uzman doktorlarımızla beraber teknik işlemler ile gerçekleştirilmektedir.

Göz Kapağı Ameliyatı kimler için uygun değildir ?

Kuru göz belirtileri olan, göz yüzeyi hastalıkları olan hastalarımız için uygun değildir.

Göz Kapağı Ameliyatı Kalıcı Mıdır ?

Göz Kapağı Ameliyatının etkisi uzun yıllar kalıcıdır. Hastada normal şartlara göre tekrar görünmesi beklenemez. Ancak ameliyat sonrası hasta ileriki yaşlarda yani genel olarak yaşlanma tabiri denilen yaşa geldiğinde tekrar ameliyat yapılmasında sorun yoktur.

Göz Kapağı Ameliyatı Sonuçları Nasıldır ?

Bir çok hasta Göz Kapağı Ameliyatından sonra gözlerini daha çok dinlenmiş ve daha genç bir görünüm sağlamıştır. Kişi en çok özgüven kazanır. Bazı hastalarda ameliyat sonrası kalıcılığı ömür boyu sürerken, bazı hastalarda da ilerleyen zaman diliminde gerçekleşen problemleri nadir olarak tekrarlayabilmektedir.

Ameliyat Sonrası Görmede Problem Yaşar Mıyım ?

Ameliyatı yapacak olan Cerrah doktorun deneyimi ameliyat için oldukça önem taşımaktadır. Kişi görme fonksiyonlarında herhangi bozukluk beklenmez.

Scroll to Top
Canlı Yardım
Yardıma mı ihtiyacınız var?
Magnet Hastanesi
Merhaba
Bu gün size nasıl yardımcı olabiliriz?